Изкуство по време на пандемия и новия ми проект

на

„Най-добрият начин да предвидиш бъдещето е да го създадеш.“

Това казва големият американски икономист и социален еколог Питър Дракър – твърдение, което придобива изключителна актуалност днес. Днес, когато светът се опитва да оцелее в състояние на пандемия и последвала карантина. Днес, когато Covid-19 създава нов световен ред и повече от всичко не трябва да се страхуваме от промените. Защото такива ще има – и в бизнеса, и в изкуството, разбира се, и ще оцелеят тези, които съумеят да се възползват бързо от новата ситуация и да се адаптират към нея.

Какво имам предвид?

За да не се страхуваме от неизвестното, обаче, и да творим бъдещето си, трябва да имаме знания и инструментариум за това.

Ние, творците може би се оказахме най-неподготвени за създалата се ситуация, защото много от нас не са бизнес ориентирани личности. А и честно казано не знам трябва да сме. Подобни кризи се случват често в икономически план и тук можем да вземем пример от големите компании, които имат стратегия за кризисна ситуация.

Защо и един творец да няма такава?

Този въпрос зададох и то не без причина в новия ми сайт rumenakalcheva.eu. Това е проект, който стартирах непосредствено преди да започне пандемията и в първия миг преживях срив: как може тъкмо да започна да работя върху нещо мое и да се случи това? Но после се замислих каква необятна възможност предоставя тази ситуация, в която се намираме в момента. Затова написах и статията „Изкуство по време на пандемия“ и много се надявам тя да е била полезна и да е послужила като стимул за колегите да продължават да се борят.

Повече за проекта:

В новия сайт поставям на дневен ред въпроса що е то арткомуникация и с какво умението да популяризираш своето изкуство би допринесло за онлайн, но и офлайн присъствието на всеки автор.

За хората на изкуството комуникацията с публиката често е плашеща и затова остава на заден план. Очакваме тя да се случи някак от самосебе си. Всъщност дори не осъзнаваме необходимостта от нея, както и ролята й на формиращ и образоващ обществото фактор.

Комуникацията на културен продукт е нова и изцяло интегрирана към спецификите на културния сектор услуга. Тя прилага принципите на бизнес комуникациите и дигиталния маркетинг към културни събития, като се имат предвид характеристиките, които всяка галерия, художник или изложба притежават.

Комуникационната арт стратегия съчетава креативни решения с устойчиви маркетингови и PR модели, в това число връзки с медии, организиране на събития и дигитален маркетинг чрез социални медии.

Посетете сайта rumenakalcheva.eu за още интересни публикации, както и за да научите с какво мога да ви бъда полезна в изграждането на вашето онлайн присъствие.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s